Política

europa

Suïssa crea una web per a ajudar a tenir reserves en cas de guerra, pandèmia o emergència

Els mitjans locals han donat la benvinguda a la llista, però han subratllat que en alguns casos els seus suggeriments podrien haver estat calculades amb una mica d’imprecisió

Suïssa, un país famós per disposar des de la Guerra Freda de refugis nuclears per a tota la seva població, ha decidit anar un pas més enllà en la preparació per a grans emergències i ha llançat una campanya per a animar a la seva ciutadania a crear reserves d’aliments i altres béns bàsics en cas de guerra i altres desastres imprevistos.

La campanya, iniciada la setmana passada, inclou una pàgina web del govern en la qual els ciutadans poden introduir el nombre de persones que viuen juntes en el domicili, el nombre de dies per als quals volen tenir reserva, i automàticament un programari genera mitjançant una taula de càlcul una llista del que han de comprar per a tenir la seva reserva llista.

La campanya, creada per l’Agència d’Aprovisionament Econòmic de Suïssa en col·laboració amb el comerç al detall nacional i amb les autoritats dels cantons, s’inicia més de dos anys després que, després de l’inici de la guerra a Ucraïna, les autoritats militars del país ja aconsellessin a la ciutadania crear aquest tipus de reserves d’urgència.

Una guerra relativament prop de les fronteres suïsses o la pandèmia de coronavirus de 2020 han avivat entre les autoritats les crides a tenir aquestes reserves, però enguany també ho han fet els desastres naturals, que sobretot en zones muntanyenques del país han deixat remotes valls aïllades durant dies.

La llista es pot elaborar calculant reserves per a entre tres dies i dues setmanes, i duu a terme els seus càlculs sota la premissa que els adults necessiten al voltant de tres litres d’aigua i 200 grams de calories diaris.

Els mitjans locals han donat la benvinguda a la llista, però han subratllat que en alguns casos els seus suggeriments podrien haver estat calculades amb una mica d’imprecisió. Per exemple, recomana un quilo de cafè per persona fins i tot per a un aïllament de tot just tres dies, la qual cosa donaria per a 20 cafès diaris, o suggereix sempre el mateix nombre de rotllos de paper higiènic, sense importar el nombre de jornades que duri l’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.