Política

tribunals

L’Audiència de Madrid ordena continuar investigant l’espionatge a Boye

L’Audiència de Madrid ha reobert la investigació pel suposat espionatge a l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, mitjançant el programari de seguiment al mòbil Pegasus. El tribunal ha revocat l’arxivament que va decretar un jutjat d’instrucció. La interlocutòria, avançada per ‘El Món’ dona credibilitat a l’informe emès per The Citizen Lab, que recollia uns 18 intents d’intromissió en el mòbil de l’advocat entre gener i maig de 2020 i al qual el jutjat d’instrucció no havia donat credibilitat.

La resolució indica que Boye, com a advocat de Puigdemont i de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, hauria estat víctima dels 18 intents a través de tuits d’organitzacions de la societat civil o de destacats mitjans de comunicació. Així mateix, indica que The Citizen Lab ha confirmat que, “almenys el 30 d’octubre de 2020, va succeir una infecció amb èxit, tot just 48 hores després de la detenció d’un dels seus clients”.

A més, el tribunal argumenta que el mateix Parlament Europeu ja “anticipava que, si els jutges no permeten acceptar l’informe de The Citizen Lab com a prova d’experts en el cas, representarà una dificultat de provar-ho per a les persones objecte de vigilància”. El tribunal proposa la declaració, en qualitat de testimonis–pèrits, dels set experts de Citizen Lab que van signar l’informe. També ofereix requerir a les entitats Q Cyber ??Technologies LTD, NSO Group Technologies Ltd. i Osy Technologies que aportin la “documentació acreditativa de tots els contractes, convenis o qualsevol classe d’acord que hi hagi subscrit amb el govern d’Espanya, el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) o qualsevol altre organisme o empresa pública o privada espanyola o que treballi amb entitats espanyoles, per a l’ús del programari Pegasus al territori d’Espanya”.

També apunta que l’advocat hauria de portar un peritatge privat sobre la infecció del seu telèfon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia