Política

àsia

Corea del Nord destrueix les carreteres que la uneixen amb el Sud

L’exèrcit sud-coreà dispara trets d’advertència al sud de la frontera en resposta a les detonacions de Pyongyang

L’exèrcit de Corea del Sud ha disparat trets d’advertència prop de la seva frontera fortament fortificada amb el Nord després que Pyongyang hagués dinamitat les carreteres que uneixen tots dos països. En un comunicat publicat aquest dimarts i recollit per les agències, l’Estat Major Conjunt de Corea del Sud explica que cap al migdia (hora local) parts de les carreteres de Gyeongui i de Donghae a la Línia de Demarcació Militar que divideix les dues corees van ser dinamitades. En la nota, Seül explica que en resposta a l’acció nord-coreana les seves forces van realitzar un “contraatac” a les àrees del sud de la línia divisòria.

Amb la destrucció dels corredors Gyeongui i Donghae, el règim de Kim Jong-un compleix amb l’amenaça feta la setmana passada, quan va anunciar que tallaria les carreteres i vies fèrries que els connectaven amb Corea del Sud i construiria “fortes estructures de defensa” a les zones properes a la frontera, en resposta a les maniobres militars conjuntes del veí país del sud i els Estats Units.

El corredor de Gyeongui connecta la ciutat sud-coreana fronterera de Paju, a l’oest, amb la nord-coreana de Kaesong, mentre que el de Donghae travessa la demarcació entre Nord i Sud per la costa est.

El tall de les vies de transport es produeix en un moment de repunt de tensions a la península després que la setmana passada Corea del Nord hagués acusat a la veïna Sud d’haver enviat drons carregats amb propaganda contra el règim al seu territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia