Política

Saura tempteja Herrera per al càrrec de secretari general

ICV

El president d’ICV i únic candidat confirmat des d’ahir a dirigir-la els propers quatre anys, Joan Saura, ha intensificat en els darrers dies les converses amb dirigents del partit per tal d’elaborar la seva proposta de direcció de cara a l’assemblea del mes de novembre. Un dels més ben situats per ocupar un lloc preeminent en la nova cúpula ecosocialista és el diputat al Congrés, Joan Herrera, que aquest cap de setmana va manifestar que membres del partit li han fet saber que volen que sigui el número dos. Com l’eurodiputat Raül Romeva, que ha expressat en diverses ocasions el seu desig que el diputat es converteixi en el nou secretari general, càrrec que ocupa en l’actualitat el senador Jordi Guillot.

Contacte a l’agost
Tot i l’hermetisme que envolta la formació ecosocialista, són moltes les veus que assenyalen que “seria bo que es visualitzés que Herrera pren una paper rellevant dins del partit”. Herrera mateix va confirmar ahir que ja a finals d’agost va mantenir una trobada amb Saura, on van abordar també aquesta qüestió. Un dels principals esculls per ser designat número dos és la seva tasca a Madrid com a diputat.

Sigui com sigui, Saura no té enllestida encara la seva proposta i de moment es limita a temptejar membres del partit per renovar la direcció. Herrera tampoc vol parlar de noms perquè “el que toca ara és una renovació d’idees per impulsar el nostre projecte”. El diputat va evitar ahir entrar en especulacions sobre si el seu possible ascens a la secretaria general és un primer pas per convertir-se en el successor de Saura, atès que el líder d’ICV afronta el seu últim mandat (ja en porta tres): “El que em plantejo ara és que Saura serà el nou president del partit”. Fonts de la formació ecosocialista assenyalen que es vol promoure un “canvi tranquil” en la direcció del partit per evitar “víctimes”.

Els estatuts també preveuen possibles modificacions en l’organigrama del partit, fet que obre la porta a múltiples escenaris, com ampliar la secretaria general o reduir vicepresidències. De fet, la figura de secretari general es va crear quan Saura va entrar a formar part del govern. Quan falta un mes i mig per a la celebració de la assemblea, tan sols les vicepresidentes Imma Mayol i Mercè Rivadulla ja han deixat clara la seva voluntat de deixar de ser-ho. La portaveu Dolors Camats és una altra de les dirigents que entra en totes les travesses per ser en la nova cúpula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA