Política

Política

El govern de Vilanova i la Geltrú presenta un pressupost de 106 milions per al 2025

Suposa un increment d’un 5% respecte fa un any

Donen a conèixer la proposta en una audiència pública

Es preveu que s’aprovi, amb les ordenances fiscals, en un ple dilluns que ve

El govern de Vilanova i la Geltrú (PSC i Comuns) ha presentat un pressupost de 106 milions d’euros per al 2025. La proposta és un 5% superior als comptes d’aquest any, segons ha detallat l’executiu local en una audiència pública prèvia al debat de dilluns al ple municipal, on es preveu que s’aprovin donada la majoria absoluta de l’equip de govern. Es debatrà conjuntament amb les ordenades fiscals de l’any que ve, “un fet inèdit”, segons l’alcalde, Juan Luis Ruiz. Segons el batlle es tracta d’una proposta pressupostària continuista i de contenció, ja que està limitada pel pla de sanejament a què està sotmès el consistori. “Estem convençuts que en pocs anys revertirem la situació de deteriorament en què es troba la ciutat”, ha manifestat l’alcalde. Pel que fa a les ordenances fiscals de l’any vinent preveuen apujar un 5% l’IBI, un 6% la taxa d’escombraries i un 2,5% tota la resta de tributs en consonància a l’IPC interanual.

De la proposta destaca una partida d’1,5 milions per millorar el contracte de la recollida d’escombraries, neteja i jardineria, així com 2,5 milions per millorar la xarxa d’aigua. Pel que fa les inversions, que suma 4,9 milions, hi ha prevista la construcció d’un pavelló esportiu, fer l’avenç del projecte de reforma del parc de Ribes Roges, la protecció del litoral i la millora de la xarxa d’aigües actuar a la cúpula del Museu Víctor Balaguer, a l’edifici de les Calderes, la Casa i els Jardins de Santa Teresa, entre d’altres.

Pel que fa a l’àrea social, es contempla un augment dels ajuts socials de 110.000 euros, així com una atenció especial a projectes culturals per reformular la programació de Nadal i recuperar el premi Mercè Llimona. També hi ha 120.000 euros reservats a inversions “necessàries” a les escoles públiques. En concret es faran treballs als centres Pompeu Fabra i Aragai i la segona fase de la cuina de la Llebetx.

El govern ha apartat gran part de l’oposició de la negociació dels comptes de l’any vinent després que la majoria de grups reprovessin l’executiu arran d’un conflicte laboral al consistori que ha comportat l’acomiadament de dos treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia