Política

El descobridor català de Barack Obama

Política

El candidat del Partit Demòcrata, Barack Obama, té un indissimulat admirador en el president de CiU, Artur Mas. La política nord-americana cada cop pesa més a Europa com a abanderada de noves idees i tècniques, i Mas n’està al dia.

Reivindica en el seu vídeo blog que va ser present en el míting revelació d’Obama l’any 2004 a Boston, on havia acudit amb Josu Jon Imaz, aleshores líder del PNB, a presenciar la convenció demòcrata. “Va fer un discurs molt vibrant, que va enlairar els ànims dels demòcrates fins i tot molt més que el de Kerry, que era el candidat”, diu en la gravació.

Mas, que en el seu moment va fer el pròleg d’un llibre electoral d’Al Gore, ha professat de sempre sintonia amb els demòcrates americans. El videoblog presenta fotografies i imatges de la convenció del 2004, i de la intervenció que hi va fer Obama. I Mas s’hi mostra totalment d’acord amb el discurs que fa el líder polític nord-americà, superador de la pugna tradicional entre dretes i esquerres.“Aquestes lluites entre uns i altres al capdavall només interessen a les cúpules dels partits”, conclou el líder de CiU. L’afirmació va seguida després per un moment de la intervenció d’Obama: “Us dic que no hi ha una Amèrica progressista i una Amèrica conservadora, hi ha els Estats Units d’Amèrica”, proclama. Mas en va prendre nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.