Política

política

Reus aprova la pujada de la taxa de la brossa i de l’aigua

Les ordenances tiren endavant amb els vots a favor de l’equip de govern, format per PSC, ERC i Ara Reus

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals per al 2025 que inclou una pujada de la taxa de la brossa –el rebut pateix un increment de l’1,85%– i de l’aigua gràcies als vots favorables de l’equip de govern, format per PSC, ERC i Ara Reus. Junts, Vox i CUP hi ha votat en contra, i el PP i el regidor no adscrit s’han abstingut. Pel que fa al rebut de l’aigua, hi haurà un augment del 5% en la part fixa, i entre un 10 i un 30% als que més en consumeixin, segons l’ACN. El govern municipal ha congelat la majoria de les taxes com ara l’IBI, l’ICIO i l’impost a vehicles de tracció mecànica. També ha mantingut els preus dels aparcaments municipals, la zona blava o el servei de bicicleta compartida estrenat l’any passat. El regidor de Serveis Generals i Hisenda de l’Ajuntament de Reus, Manel Muñoz, ha insistit que no poden abaixar els impostos a causa de la situació de “necessitat de finançament” que va deixar l’anterior equip de govern.

El ple també ha donat llum verda a l’encariment del preu dels abonaments del transport públic un 5%. En concret, el bitllet senzill d’1,3 euros passarà a 1,5 euros; 10 cèntims menys del que preveia l’equip de govern, gràcies a una proposta del PP validada també per PSC, ERC, Ara, Vox i CUP. A més, s’han aprovat algunes modificacions encarrilades a bonificar diverses qüestions relacionades amb l’accés a l’habitatge o la transició energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia