Política

política

Badalona aprova un increment d’un 3% de l’IBI per al 2025

L’executiu del PP ho titlla d’“actualització” perquè “estarà per sota de l’IPC”

La modificació de les ordenances compta amb el suport del PSC, amb qui també té un acord de pressupostos

“El que fem és una evolució, una actualització. Tècnicament és així: no s’augmenten impostos”, ha argumentat el tinent d’alcalde d’Hisenda, Juan Fernández en el ple celebrat aquest divendres per aprovar la modificació de les ordenances fiscals, que inclouen un augment d’un 3% de l’Impost sobre béns i immobles (IBI) per la 2025 com a principalment novetat ja que el gruix es manté congelat. El govern del PP, però, evita parlar d’increment, ja que es preveu que l’IPC estigui per sobre d’aquesta xifra mentre que Guanyem, ERC i Badalona en Comú retreuen a l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, que “disfressi” l’increment d’impostos i l’acusen d’incomplir les promeses electorals sobre fiscalitat, segons l’ACN. La modificació ha comptat amb el suport del PSC, amb qui ja hi ha també un acord de pressupostos.

Fernández assegura que existeix una “estratègia molt clara” de no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. El regidor també ha recordat que impostos com l’IBI o taxes com la de la brossa, implantada l’any passat, compten amb bonificacions “quan la gent ho necessita”. Per això, ha acusat l’oposició de fer “populisme i demagògia” amb les seves crítiques. L’alcalde ha tancat el debat caricaturitzant la situació. Albiol ha volgut tornar a donar explicacions sobre què significa “actualitzar” l’IBI per sota de l’IPC i ho ha comparat amb la sèrie infantil ‘Barrio Sésamo’. “Crec que ho pot entendre tothom”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia