Política

ERC detalla els efectes d’un mal finançament en l’acció de govern

Política

A la possibilitat de no obtenir un bon model de finançament s’hi afegeix també el perill d’una reducció pressupostària a conseqüència de la crisi econòmica. Però què comporta en el dia a dia que la Generalitat deixi d’ingressar 2.000 milions d’euros? Segons un informe elaborat per ERC, les conseqüències en l’acció de govern serien nefastes i implicarien haver d’aturar bastants dels projectes previstos.

Menys mossos i cotxes de bombers, 5.000 places menys en residències per a la gent gran, deixar d’invertir en equipaments i instal·lacions, problemes per fer front a 1.155 aules d’acollida, no poder formar 5.800 docents en llengua estrangera, no poder assumir els 34 milions d’euros per a la promoció d’habitatges protegits, cap actuació en cultura... Són algunes de les concrecions de la paràlisi que pot comportar una retallada pressupostària d’aquestes característiques si se’n fa una aplicació lineal.

A més, afectaria els recursos addicionals que el govern necessita per al 2009 derivats de pactes nacionals i acords estratègics com ara el Pacte per l’Educació, la llei de la dependència, la immigració o el Pacte per l’Habitatge. Ahir mateix el conseller d’Economia, Antoni Castells, va anunciar que la retallada en els pressupostos catalans serà “generalitzada” i que molts departaments se’n ressentiran.

Dades com aquestes es van tractar ahir durant la primera reunió de la permanent d’ERC des que Joan Puigcercós n’és president. Sense Carod, que era a l’enterrament del bisbe Carrera, el finançament i els pressupostos van centrar la reunió. Passat el debat de política general, els republicans han dissenyat l’estratègia dels pròxims mesos, marcada per l’intent de garantir la unitat catalana a Madrid i amb els ulls posats en els moviments de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.