Política

alemanya

Alemanya aprova endurir les ajudes a demandants d’asil

La cambra alta rebutja part de les mesures argumentant que s’imposen moltes restriccions als organismes de seguretat per a fer ús de les seves noves competències

La cambra baixa del parlament alemany ha aprovat aquest divendres un paquet de mesures que restringeixen, entre altres, les ajudes als peticionaris d’asil que ja hagin presentat una sol·licitud en un altre país europeu, i que el govern va impulsar com a reacció a l’atemptat gihadista que aquest estiu va deixar quatre morts en la localitat de Solingen.

L’atac va ser perpetrat per un sirià la sol·licitud d’asil del qual a Alemanya havia estat rebutjada i que hauria d’haver estat retornat a Bulgària, el país pel qual havia ingressat a la Unió Europea (UE), malgrat la qual cosa no se li va deportar i va continuar rebent ajudes.

No obstant això, part del paquet governamental ha estat bloquejat per la cambra alta (Bundesrat), on estan representats els governs dels estats federats.

Les mesures que restringeixen al mínim les ajudes als sol·licitants d’asil ja registrats en altres països entraran, per tant, en vigor, però no unes altres que donaven més competències als organismes de seguretat.

La Unió Cristianodemòcrata (CDU), el principal partit d’oposició a Alemanya, i el seu partit germà la Unió Socialcristiana (CSU) de Baviera han justificat el seu rebuig a part del paquet argumentat que s’imposen moltes restriccions als organismes de seguretat per a fer ús de les seves noves competències.

La ministra d’Interior, la socialdemòcrata Nancy Faeser, ha criticat l’actitud de la CDU/ CSU que ha portat al fet que part del paquet fos bloquejat en el Bundesrat.

“La Unió li nega als nostres organismes de seguretat competències que són indispensables en vista de les actuals amenaces”, ha dit Faeser en un comunicat.

Dins de les competències que havien de rebre els organismes de seguretat estava la possibilitat de buscar rostres i veus en internet durant un màxim de tres dies utilitzant dades biomètriques i una aplicació automàtica però només amb autorització davant un tribunal del president de l’Oficina Federal del Criminal (BKA) o el seu representant.

A la part del paquet que si que ha estat aprovat hi ha un enduriment de la llei que permet portar armes que prohibeix, excepte necessitats professionals, portar ganivets en determinades circumstàncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia