Política

orient mitjà

Desenes de morts en nous atacs israelians al nord i al centre de Gaza

Israel no afluixa després de la mort del líder de Hamàs i manté l’ofensiva bèl·lica a l’enclavament palestí

La majoria de les víctimes dels nous bombardejos són nens i dones

Israel continua amb la seva ofensiva a la Franja de Gaza després de la mort del líder de Hamàs i autor intel·lectual dels atacs del 7-O, Yahya Sinwar, dimecres passat. L’exèrcit israelià no afluixa i manté sota foc constant l’enclavament palestí, acarnissant-se especialment al nord, on aquesta matinada ha matat almenys 33 persones i n’ha ferit 85 més en un bombardeig contra un camp de refugiats a Jabalia. El plom israelià ha colpejat diverses cases de refugiats palestins i enterrat sota la runa desenes de persones. La majoria de les víctimes són criatures i dones, segons informen fonts de l’hospital Al-Awda citades per l’agència palestina de notícies Wafa.

També al nord de la Franja, els tancs israelians han encerclat i obert foc aquest dissabte contra l’hospital Indonesi de Beit Lahia, segons ha denunciat el director del centre, Marwan Sultan.

Des de fa dues setmanes l’exèrcit israelià ha intensificat les seves operacions al nord de la Franja de Gaza en el marc d’una ofensiva a gran escala que inclou el bloqueig total de l’àrea amb l’objectiu que les 400.000 persones que hi ha atrapades sense aliments, aigua i medicines es desplacin cap al sud. A Jabalia els tancs israelians han arribat al cor del campament i estan destruint diàriament desenes de cases amb atacs des de l’aire i des de terra. Aquest no ha estat l’únic bombardeig llançat aquest dissabte per Israel a la Franja de Gaza. Un altre atac aeri israelià contra una casa en el camp de refugiats d’Al-Maghazi, al centre e l’enclavament palestí, ha segat la vida a onze persones més. L’agència palestina e notícia informa d’almenys una desenes més de ferits i de diverses persones atrapades sota la runa de l’edifici.

Els nous bombardejos israelians deixen clar que la mort del líder de Hamàs no farà renunciar Israel a la seva campanya militar a l’enclavament palestí tot i les pressions dels Estats Units i la Unió Europea que veuen la caiguda de Sinwar com una “oportunitat” per a un alto el foc. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i els seus socis d’extrema dreta, per contra, consideren que han d’aprofitar la seva avantatja per aconseguir el seu objectiu de crear un nou ordre a la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia