Política

PSOE i PP pacten els nous president i vicepresident del CGPJ i del Suprem

Tribunals

El fins ara president de l'Audiència Nacional, Carlos Dívar, serà el nou president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem (TS) en substitució de Francisco José Hernando. El president Zapatero ja va comunicar el nom de Divar al líder del PP, Mariano Rajoy, en una conversa que van mantenir fa alguns dies, segons fonts del PP. El vicepresident serà el fins ara conseller de Justícia de la Generalitat Valenciana, Fernando de Rosa.

Divar és el candidat proposat pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i se'l considera un home de consens.

Dívar, nascut a Màlaga el 1941, és president de l'Audiència Nacional des del 2001, mentre que De Rosa, valencià, nascut el 1959, va ser nomenat conseller de Justícia i Administracions Públiques de la Generalitat valenciana el juny de l'any passat.

Els nous vocals del CGPJ, que juraran o prometran els seus càrrecs davant el rei demà a la tarda, celebraran a les 9.30 h de dimecres que ve el ple de constitució d'aquest òrgan, en el qual triaran Dívar i De Rosa per als seus nous càrrecs.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.