Política

marroc

El rei Mohamed VI remodela part del govern marroquí

Els canvis afecten sis ministeris, entre els quals Agricultura i Sanitat

El monarca manté els titulars de carteres clau com Interior, Exteriors o Justícia

El rei del Marroc, Mohamed VI, ha reestructurat aquest dimecres part de l’executiu. El monarca ha rebut aquest dimecres els membres de l’executiu remodelat a la sala del Tron del Palau Reial de Rabat, segons ha informat el gabinet reial en un comunicat. D’acord amb la llista que ha facilitat l’oficina del monarca, sis dels dinou ministres que hi han assistit s’estrenaven al càrrec.

Entre aquests hi ha el nou titular d’Agricultura, Ahmed Bouari, que substitueix Mohamed Saddiki –tots dos del mateix partit–; el de Sanitat, Amine Tahraoui, que agafa el relleu de Jaled Ait Taleb, i Azzedine El Midaoui, que liderarà el departament d’Educació Superior, fins ara dirigit per Abdellatif Miraoui. Els canvis també han afectat dos ministres delegats, d’un total de cinc: el d’Inversions i la de Transició Digital.

El monarca ha mantingut en els seus càrrecs els titulars d’algunes carteres clau com la d’Interior, que ostenta Abdeluahet Laftit; Exteriors, que dirigeix Nacer Burita, o la de Justícia, que continua en mans d’Abdelatif Ouahbi.

A l’actual govern es va formar el 2021 i està liderat pel centrista Aziz Ajanuch, de l’Agrupació Nacional d’Independents (RNI). A més d’aquesta formació, l’executiu també està format per membres del progressista liberal Partit Autenticitat i Modernitat (PAM) i del nacionalista Istiqlal (PI).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia