Política

estat espanyol

L’Audiencia Nacional obre una investigació contra Alvise Pérez per finançament il·legal

El jutge li ofereix declarar després d’una denúncia presentada contra l’eurodiputat d’extrema dreta per l’empresari de criptomonedes que li va donar 100.000 euros per a la campanya a les europees

El jutge de l’Audiencia Nacional espanyola José Luis Calama ha admès a tràmit aquest divendres la denúncia presentada per l’empresari Álvaro Romillo, investigat en la suposada estafa piramidal Madeira Invest Club, contra l’eurodiputat d’extrema dreta Alvise Pérez per un delicte de finançament il·legal de partits per haver rebut suposadament 100.000 euros per finançar la campanya del seu partit S’ha acabat a les eleccions europees del 9 de juny.

En la interlocutòria, el jutge ofereix al parlamentari europeu, atesa la seva condició d’aforat, la possibilitat de personar-se a les actuacions i de declarar voluntàriament el pròxim 20 de novembre.

També li permet aportar documents i diligències d’investigació en la causa, que s’investigarà com a una peça separada del procés obert sobre la presumpta estafa piramidal executada a través de la plataforma d’inversions Madeira Invest Club. En relació amb aquesta suposada estafa, el jutge apunta, segons recull Efe, que es podria considerar a Alvise com a cooperador necessari o còmplice, “tenint en compte la implicació que en la denúncia” se li atribueix “en la promoció de l’activitat presumptament il·lícita duta a terme a través de la trama financera generada al voltant de Madeira Invest Club”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia