Política

orient mitjà

Almenys cinc morts i deu ferits en un nou bombardeig israelià a Tir

El bombardeig israelià torna a afectar la ciutat situada en el sud del Líban

Almenys cinc persones han mort aquest dilluns i altres deu han resultat ferides en un nou bombardeig israelià contra un edifici de la ciutat mediterrània meridional libanesa de Tir, segons ha informat el ministeri de Salut Pública del Líban.

En un comunicat, el Centre d’Operacions d’Emergència del citat departament ha explicat que el nou bombardeig s’ha produït aquesta matinada i ha tingut com a blanc un edifici del barri Al Raml, en tant va avisar de què es tracta d’un “recompte preliminar”, ja que “encara es treballa per a retirar els enderrocs”.

Aquest atac es produeix després que un bombardeig similar deixés almenys nou morts, entre ells un nen, i causés ferides a 38 persones en la també meridional ciutat libanesa de Sidó.

Més de 2.670 persones han mort i gairebé 12.500 han resultat ferides al Líban des de l’inici dels enfrontaments entre Israel i el grup xiïta Hezbol·là el 8 d’octubre de 2023, un dia després de l’esclat de la guerra en la Franja de Gaza.

No obstant això, la gran majoria d’aquestes morts s’han produït des de l’inici, fa un mes, de la campanya massiva de bombardejos d’Israel contra el Líban, que al seu torn ha forçat el desplaçament de més d’1,2 milions de persones.

L’Exèrcit israelià ha bombardejat aquest dilluns un edifici residencial després d’emetre una ordre d’evacuació en diferents punts de la ciutat, on l’Estat jueu afirma que es troben instal·lacions del grup xiïta libanès Hezbol·là.

“L’aviació enemiga va llançar el seu primer atac després de l’amenaça israeliana contra la ciutat de Tir, tenint com a objectiu un apartament residencial al carrer Afran Bahr”, ha informat l’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN) en una alerta, en la qual no ha aportat més detalls.

El bombardeig es produeix poques hores després que el portaveu de l’Exèrcit d’Israel per als mitjans àrabs, Avichay Adraee, emetés en el seu compte de X una “declaració urgent” als residents de Tir perquè evacuessin els edificis de quatre carrers, cap de les quals ha estat atacada fins al moment, segons l’ANN.

“Les activitats de Hezbol·là obliguen a les Forces de Defensa d’Israel (FDI) a actuar amb fermesa”, ha dit Adraee, al mateix temps que ha assegurat que les forces israelianes “no tenen la intenció” de fer mal als residents, malgrat que els bombardejos efectuats després d’ordres d’evacuació anteriors han provocat víctimes civils.

D’altra banda, Adraee ha instat a “sortir immediatament” d’unes àrees marcades en vermell en un mapa de Tir i ha demanat als residents dirigir-se al nord del riu Awali, a més de 50 quilòmetres al nord de la frontera amb Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia