Política

L’Ajuntament puja un 3% l’IBI en les ordenances fiscals del 2025

El ple municipal de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat inicialment un augment del 3% de l’IBI urbà en les ordenances fiscals del 2025. El mateix increment afecta l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i taxes com l’ocupació de la via pública, la grua, el cementiri i el clavegueram. “Com sempre ha estat voluntat d’aquest equip de govern, hem buscat un equilibri, per això hem optat per aplicar el mínim increment possible que se situa entorn del 3%”, ha assegurat Miquel Noguer, alcalde Banyoles. En canvi, es congelen l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica i sobre Construccions i el d’Instal·lacions i Obres.

La taxa de residus s’incrementa en 23 euros per als habitatges plurifamiliars i locals, passant del 175 als 198 euros, mentre que per habitatge unifamiliars ho fa en 30 euros, de 195 a 225 euros per habitatge. Per la seva banda, la taxa de residus dels solars es manté en 50 euros.

Respecte de l’increment sobre la taxa de residus, l’alcalde ha recordat que “s’explica perquè ha augmentat el cost d’entrada de l’abocador, que passa de 67 a 100 euros, i per l’increment de la taxa de residus que ens imposa l’Agència de Residus de Catalunya, que incrementa en 5 euros per tona”. En aquest sentit, Noguer ha destacat que “la taxa de residus ha de cobrir el cost del servei, i els augments de cost de l’entrada a l’abocador i de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya fan incrementar-ne el cost i per tant provoquen aquest increment de la taxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia