Política

Les CUP obren la porta a fer el salt a les eleccions al Parlament però no volen concretar dates

Política

Les cinc ponències estratègiques que els diferents nuclis locals de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) han fet arribar a la direcció de cara a l'assemblea extraordinària que es farà al mes de gener, i que ha de fixar el full de ruta estratègic dels propers anys, coincideixen a obrir la porta a presentar-se a altres eleccions més enllà de l'àmbit municipal, és a dir, a les eleccions al Parlament, un dels grans tabús fins ara de l'anomenada altra esquerra independentista perquè entraria en competència oberta amb Esquerra.

Tot i remarcar que el municipalisme és la base de les CUP i no concretar dates per fer el salt, fonts de la formació van avançar ahir a l'AVUI que els documents que han enviat els nuclis de Berga i Vilafranca -llocs on les CUP tenen una forta implantació a l'Ajuntament- fan una anàlisi de la conjuntura que subratlla que "les condicions actuals són idònies per a l'independentisme". Per al seu independentisme, s'entén.

La crisi d'ERC i el paper d'ICV
Les ponències remarquen que la crisi interna a Esquerra i el "controvertit paper d'ICV al govern" alimenten les possibilitats de fer arrelar el "projecte alternatiu de les CUP" en eleccions com les catalanes, però també a les europees.

Les divergències sorgeixen a l'hora de marcar el ritme, atès que altres nuclis defensen abordar aquest debat més endavant. Aquests últims prefereixen consolidar les candidatures als propers comicis locals per mesurar la seva força. Un altre dels handicaps per presentar llistes en altres eleccions és el temor de gran part de la militància a "institucionalitzar-se i entrar en la lògica dels partits convencionals".

Refondre ponències
A partir d'ara i fins a finals de novembre, una comissió mirarà de refondre les cinc ponències en una de sola perquè els militants votin a l'assemblea del gener el paper que han de tenir les CUP en el futur. L'objectiu del conclave és evitar que la "discussió porti desavinences insalvables" en un moviment, el de l'esquerra independentista, massa avesat a les escissions. La formació no vol prendre una decisió precipitada perquè "tard o d'hora ens hi presentarem".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona