Política

Niubó confirma que Carod es presentarà a les primàries d'ERC per a la Generalitat

Política

El secretari general de la vicepresidència de la Generalitat, el republicà Rafael Niubó, ha confirmat avui que Josep-Lluís Carod-Rovira es presentarà a les primàries que celebrarà ERC per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes catalanes.

"És la seva voluntat. Josep-Lluís Carod-Rovira es presentarà a les primàries; quan toquin, sigui d'aquí poc o d'aquí molt, per saber si té la confiança de la militància d'ERC per ser candidat a la Generalitat", ha explicat Niubó en declaracions a RAC1 recollides en un comunicat de l'emissora.

Niubó també ha corroborat que l'actual president de la federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, pròxim a Carod-Rovira, optarà a la reelecció.

Reagrupament independentista
El secretari general de la Vicepresidència ha indicat, d'altra banda, que veu "bé" la fusió dels dos sectors crítics d'ERC, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista.

"Com pretenem assolir objectius nacionals si no hi ha unitat dels partits polítics? I com pot haver-hi això, sense unitat dins dels partits polítics?", s'ha preguntat Niubò.

Per la seva banda, l'altre dirigent d'ERC que optarà a les primàries per ser el candidat republicà a les eleccions catalanes, Joan Puigcercós, no ha volgut valorar la decisió de Carod de competir amb ell.

En declaracions després de l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada, l'actual president d'Esquerra ha afirmat: "Avui el que toca és parlar de finançament, de Rodalies, d'aeroports, de la carta catalana, perquè en el moment en el qual estem no ens podem distreure i hem d'anar al gra".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona