Política

El ‘premier’ escocès vindrà a Catalunya al desembre

El primer ministre d’Escòcia, Alex Salmond, farà el seu primer viatge oficial a Catalunya convidat pel govern de la Generalitat els dies 14 i 15 de desembre, segons va anunciar ahir el vicepresident de l’executiu català, Josep-Lluís Carod-Rovira, en un moviment més per estrènyer les relacions bilaterals entre els dos països i en reciprocitat a la visita que Carod va fer a Escòcia al mes de gener.

La visita de Salmond, que es va acabar de concretar ahir durant la visita a la Generalitat de la ministra escocesa per a Europa, Afers Exteriors i Cultura, Linda Fabiani, està pendent del tancament de l’agenda oficial dels dos dies, però tindrà una prèvia fora de programa eminentment mediàtica: l’assistència conjunta de Carod i Salmond al Barça-Madrid del 13 de desembre al Camp Nou.

Mitjans i ciència
Si la primera visita de Carod a Salmond a Edimburg es va centrar en les propostes de referèndum dels dos dirigents i en la creació d’un grup de treball sobre la viabilitat de les consultes populars, aquesta vegada les matèries seran més diverses.
Ahir Fabiani ja en va donar pistes manifestant l’interès de l’executiu del Partit Nacional Escocès (SNP) de conèixer de primera mà les competències de la Generalitat en mitjans de comunicació de titularitat pública (a Escòcia la BBC només fa desconnexions territorials) i en polítiques d’inversió en biotecnologia i biomedicina.

Fabiani també va assegurar que la visita de Salmond servirà per recopilar informació sobre l’experiència de Barcelona en la celebració de grans esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics, ja que Glasgow, la segona ciutat d’Escòcia, ha estat designada com a seu dels Jocs de la Commonwealth.

El vicepresident del govern, en la compareixença conjunta amb Fabiani, va destacar la importància de la col·laboració bilateral amb Escòcia “en temps de dificultats econòmiques” i va remarcar les possibilitats d’aprofundir en les relacions entre els dos governs en àmbits com l’educació o la gestió de la immigració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona