Política

Ibarretxe insta la societat basca a defensar el seu dret a la consulta

País Basc

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha dit que ell i el govern basc acaten la sentència sobre la inconstitucionalitat de la llei de consulta, però no es resignen. El lehendakari ha apel·lat a l'optimisme de la societat i ha demanat als bascos que, a partir del dia 23, es mobilitzin per denunciar davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans que l'Estat espanyol els nega el dret a decidir i a consultar. "Els partits polítics fomentarem un moviment social per defensar els nostres drets allà on sigui necessari", ha dit. Així, el govern basc entén que la societat, amb el suport polític, és qui ha de fomentar el dret a decidir.

Segons Ibarretxe, s'ha de recórrer a les instàncies de la Unió Europea com a resposta, i l'exemple que aquesta és una bona via és la decisió d'ahir que determina que Euskadi pot fixar impostos diferents dels de l'Estat.

Ibarretxe ha llegit davant els mitjans una declaració, després de reunir el Consell de Govern amb caràcter extraordinari al Palau d'Ajuria Enea, a Vitòria. Al text institucional, el lehendakari i el seu govern (PNB-EA-EB) també han considerat el pronunciament del Tribunal Constitucional com un "atropellament democràtic, una injustícia i un menyspreu".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.