Política

El PPC insta Castells a refer el pressupost per ser "desastrós" i "antisocial"

El parlamentari del PP de Catalunya Enric Millo ha assegurat que el govern ha fet "un pressupost d'esquerres desastrós i antisocial". El representant del PPC, durant la seva intervenció al Parlament al debat a la totalitat dels pressupostos, ha criticat durament els comptes, com ja havia fet en diverses ocasions. "És un pressupost que fa un malbaratament de la despesa important", ha criticat Millo, que ha afegit que "hi ha departaments que no són necessaris". "Es podria funcionar amb 12 conselleries i no amb 15 i es guanyaria en eficàcia", ha afegit.

Millo ha afegit que el PPC "col·laboraria amb el govern si es tinguessin les idees clares". "Ens porta un pressupost que expressa la política econòmica de l'executiu amb previsions erràtiques, que agreujarà la crisi, és antisocial i ens fa perdre competitivitat", ha declarat.

Millo ha destacat que els comptes estan molts marcats per la crisi, però ha criticat que no se'n desmarquen. En aquest context, ha acusat el govern de cometre l'error de no buscar un consens ampli amb els pressupostos.

Millo ha acusat el govern d'elaborar un pressupost antisocial. "No hi ha res més antisocial que provocar l'increment de l'atur perquè no hi dediquen els recursos necessaris", ha declarat. En aquest sentit, ha destacat que Castells "fa una previsió que a Catalunya es destruiran llocs de treball i no fa el que hauria de fer per evitar-ho".

El PP ha demanat que es retorni el pressupost perquè és "erràtic", es fa sense el finançament necessari, sense resposta a la crisi i la recessió, amb un govern lligat de peus i mans pels seus socis, amb les prioritats bàsiques invertides, sense idees clares, ofegant les famílies, donant-los l'esquena i incrementant el dèficit i l'endeutament.

Millo li ha ofert a Castells fer un nou pressupost. El parlamentari dels populars catalans ha declarat que "no es pot permetre que s'aprovi un pressupost que dóna l'esquena a la gent i a la realitat econòmica de Catalunya". "Si volen corregir el camí ens hi trobarà, perquè així també ho volem", ha manifestat.

En referència al nou model de finançament, Millo ha criticat que "el govern amic al final no ho ha estat tant i ha enganyat a tothom". Millo ha criticat que no s'hagi buscat el consens amb altres comunitats com les que estan governades pel PP.

"Que digui que s'ha de revisar el model finançament em reconforta perquè significa que s'estan vencent les últimes resistències", ha replicat el conseller d'Economia, Antoni Castells. Així, ha dit que "alguna responsabilitat té el PP en el model de finançament", ja que el va pactar l'any 2001 amb CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona