Política

Sarah Palin es presenta com una mare comuna amb ganes de canviar Washington

Estats Units

La governadora d'Alaska, Sarah Palin, ha acceptat ser la candidata republicana a la vicepresidència dels Estats Units, en un discurs on s'ha definit com una mare amb els peus a terra i amb desitjos de transformar Washington.

A Palin l'han precedit el reguitzell d'oradors republicans, que han passat a l'ofensiva després d'uns dies en què les revelacions sobre el passat públic i privat de Palin havien deixat el seu partit a la defensiva.

L'exalcalde de Nova York, Rudolph Giuliani, l'exgovernador d'Arkansas, Mike Huckabee, i altres membres destacats del partit han acusat el candidat demòcrata, Barack Obama, de falta d'experiència per ser president dels Estats Units.

En els últims dies, Palin ha estat tancada en una habitació d'un hotel a Minneapolis, la ciutat veïna de St. Paul, amb els millors escriptors de discursos dels republicans per preparar la seva intervenció.

Mentrestant, s'ha sabut que la seva filla de 17 anys està embarassada i han sortit detalls d'una investigació contra ella sobre un presumpte abús de poder, i s'ha publicat que la campanya de John McCain, el candidat a la presidència, no ha examinat prou el passat de Palin.

Després d'una ovació de tres minuts, la governadora ha obert el seu discurs amb la seva família. Ha presentat el seu marit i els seus cinc fills, un d'ells amb síndrome de Down. Bristol, la filla gran, ha lluït per primera vegada un embaràs que fins ara havia dissimulat, i al seu costat hi havia el seu nòvio i futur marit, Levi Johnston, de 18 anys, un apassionat per l'hoquei. "La nostra família té els mateixos daltabaixos que qualsevol altra... els mateixos desafiaments i les mateixes alegries", ha dit Palin.

Palin, que porta menys de dos anys com a governadora d'Alaska, també ha respost a les crítiques sobre el seu escàs currículum. Ha afirmat que Obama "és un home que ha escrit dos llibres de memòries, però ni una sola llei o reforma important, ni tan sols en el Senat estatal" d'Illinois, al qual va pertànyer durant set anys.

La governadora ha aportat a la fórmula joventut i distància de Washington, i la campanya ha reformulat el seu missatge per emfatitzar que el canvi, en què insisteix Obama, en realitat només seran capaços de portar-lo a terme McCain i Palin.

Palin ha promès desafiar l'statu quo i enfrontar-se als interessos creats a la capital nord-americana, com ha fet a Alaska, segons ha recalcat.

En acabar el discurs, l'ha acompanyat a l'escenari tota la seva família, mentre els delegats, drets, agitaven cartells i cridaven.

McCain, que ha estat nomenat oficialment candidat del seu partit a la presidència en una votació a viva veu, s'ha sumat als Palin a l'escenari. "Oi que hem encertat amb la selecció de vicepresident? ¡Quina família més fantàstica!", ha dit el candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.