Política

Ibarretxe afirma que ETA no ha matat un constructor del TGV, sinó un "fill d'aquest poble" i un "emprenedor"

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha assegurat avui que la societat basca no pot permetre que ETA "tergiversi" perquè, en matar Ignacio Uria, no ha acabat amb la vida d'una persona que treballava pel TGV, sinó un "fill d'aquest poble, més bo que el pa" i un "emprenedor".

Ibarretxe s'ha dirigit als empresaris per transmetre'ls que Euskadi els necessita "més que mai" i ha animat la ciutadania a manifestar-se per donar-los suport i denunciar l'assassinat del propietari d'Altuna y Uria.

En una compareixença pública a Sant Sebastià, Ibarretxe ha mostrat solidaritat amb la família i el col·lectiu empresarial, i ha denunciat aquest atemptat "perpetrat amb enorme covardia". En aquest sentit, ha censurat ETA perquè la seva única feina és "assassinar els fills d'aquest poble, siguin policies, periodistes, jutges o polítics. Això és el que fa ETA".

ETA, segons el lehendakari, no ha matat una persona que "treballava amb nosaltres per desenvolupar el Tren d'Alta Velocitat" sinó que ha acabat amb la vida d'"una persona que treballava amb nosaltres per aconseguir el benestar d'aquest poble".

Ibarretxe, "malgrat les dificultats", ha volgut transmetre un "missatge d'esperança". "Això s'ha d'acabar, s'ha d'acabar. És veritat que hem de comprometre'ns amb construir la pau", ha afegit. "La pau és possible, la pau mereix arriscar, és la principal inversió", ha dit.

Concentració i manifestació
Finalment, ha animat a participar en les concentracions d'Eudel, demà a les dotze del migdia, i ha convocat, juntament amb la Diputació foral de Bizkaia i l'Associació de Municipis bascos, una manifestació, demà a Azpeitia, en acabar el funeral per l'última víctima d'ETA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.