Política

Iceta aposta perquè govern i CiU vagin junts a Madrid

El viceprimer secretari i portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha reiterat la necessitat de que els tres socis del govern i CiU vagin units en les negociacions amb l'Estat sobre el nou finançament autonòmic. Però ha precisat que, si aquest acord no arriba, el govern "ha de seguir exercint plenament la seva responsabilitat" i negociar amb l'Estat el nou finançament.

"Estem fermament convençuts de que la posició negociadora del govern es veurà enfortida si, a més de la fermesa del seu president i del seu govern, de l'exigència del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, i de les forces que donen suport al govern, comptem amb el suport explícit de CiU".

Per Iceta, seria un error convertir la negociació del finançament autonòmic "en l'únic tema d'aquest debat d'inici de curs polític".

Per una altra banda, Iceta ha destacat que la recepta contra la crisi econòmica internacional passa per "invertir, invertir, i invertir" des dels poders públics, tal com ja està fent la Generalitat i el govern estatal, i com ho prova el projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2009.

Iceta ha plantejat diversos reptes de futur del govern: entre els quals "assegurar l'adequada dotació en infraestructures", aconseguir la "qualitat" en educació i sanitat, arribar a la "plena integració dels immigrants", col·laborar en "l'emancipació" dels joves i promoure "habitatge digne a preu assequible", entre d'altres qüestions.

"Crec que els debats sobre aquestes qüestions són més interessants per a tots que debatre sobre les relacions entre el PSC i el PSOE o sobre si a CiU l'únic que li preocupa és forçar un avançament electoral" , ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.