Política

Zapatero diu a ETA que els assassins d'Uria "passaran la resta de la seva vida a la presó"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit aquest dimecres que els assassins d'Ignacio Uria "passaran la resta de la seva vida a la presó". Amb aquest advertiment, Zapatero fa un pas més en l'enduriment dialèctic davant d'ETA, ja que tècnicament la cadena perpètua no existeix a l'Estat espanyol, malgrat les successives reformes del Codi Penal que contribueixen a allargar cada cop més les penes imposades.

Segons el cap de l'executiu espanyol, els demòcrates estaran junts per "acabar amb la violència dels terroristes i el seu deliri totalitari".

Zapatero ha fet aquestes declaracions al palau de la Moncloa, on ha reafirmat l'"absoluta determinació" de l'executiu espanyol de "perseguir sense descans" els autors de l'atemptat. "Els portarem fins a la justícia perquè rebin la condemna més dura possible", ha afegit.

El president ha assegurat que encara que ETA ha tornat a matar de forma "vil i covarda" aquesta banda terrorista, "mai ens imposarà les seves solucions violentes" i ha afegit: "ETA mai vencerà la voluntat de viure el present i el futur en llibertat, en pau, i de conviure plenament en democràcia".

Zapatero, que ha animat els empresaris i el conjunt de la ciutadania, ha explicat que ha parlat amb el lehendakari i amb Mariano Rajoy, com a cap de l'oposició espanyola, per avaluar aquest últim atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.