Política

Els partits catalans fan una crida a la unitat d'acció com a resposta a l'atemptat d'ETA

Les formacions polítiques catalanes han condemnat aquest dimecres enèrgicament l'atemptat d'ETA, en el qual ha mort després de ser tirotejat l'empresari basc Ignacio Uria Mendizábal, de 71 anys, a la localitat d'Azkoitia.

Els socialistes catalans han assegurat que "la crueltat de la banda no aconseguirà doblegar la unitat i la força dels demòcrates".

Mentrestant, CiU ha proclamat la unitat de tots els partits en la lluita contra el terrorisme i ha avançat que CiU estarà present en la reunió de totes les forces polítiques en el Congrés dels Diputats per materialitzar la unitat contra el terrorisme.

Per la seva part, el portaveu d'ERC al Congrés i secretari general del partit, Joan Ridao, ha condemnat l'atemptat i ha mostrat la seva repulsa més enèrgica davant de l'atemptat criminal d'ETA. Ridao ha reclamat "la unitat de tots els partits al voltant del govern espanyol i basc, i de les sortides que aquests poden plantejar davant del fenomen de la violència" a Euskadi.

Per la seva banda, el diputat i portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Congrés, Joan Herrera, ha condemnat l'assassinat i ha reclamat a totes les forces polítiques unitat sense fissures ni ambigüitats davant del terrorisme. El també secretari general d'ICV ha avisat que "ningú utilitzi el terrorisme com a arma" partidista.

El coordinador general d'EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha condemnat en nom de la seva formació l'assassinat del constructor Uria. Miralles ha reiterat que "ETA ha de dissoldre's" i que "amb atemptats com el d'avui, l'únic que aconsegueix és dificultar les vies de diàleg necessàries per arribar a la normalització política a Euskadi".

Ciutadans també ha condemnat l'atemptat terrorista. La formació liderada per Albert Rivera ha expressat la seva "més enèrgica condemna" i ha mostrat el seu condol als familiars i amics de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.