Política

Bono proposarà que els sous dels diputats no s'incrementin el 2009

Política

El president del Congrés dels Diputats, José Bono, vol que el pressupost de la cambra baixa per al 2009 sigui auster, i per aquest motiu ja ha fet arribar la proposta a totes les forces perquè els sous dels diputats no s'incrementin el 2009.

La iniciativa s'emmarca en l'acord adoptat el passat dilluns per l'Executiva Federal del PSOE, que va anunciar la seva intenció de demanar a tots els organismes i institucions que controla que congelin els sous d'alts càrrecs, alcaldes, regidors, diputats i senadors, per donar exemple davant la situació de crisi econòmica que travessa l'Estat.

Per aquest motiu els socialistes ja han redactat una moció que enviaran a 8.000 ajuntaments amb la intenció que s'aprovi als plens municipals. El text insta els ajuntaments a congelar els sous dels alcaldes i regidors durant l'exercici del 2009, i ja ha estat enviat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Bono presentarà oficialment la mesura en la reunió conjunta de diputats i senadors que tindrà lloc al Congrés dels Diputats el pròxim dia 15 de setembre. Fonts de presidència del Congrés apunten que la proposta no suposa una "congelació" dels sous, sinó "que no augmentin", és a dir, que sí que podrien incloure l'increment de l'IPC que pertoqui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.