Política

Heribert Barrera i 15 socis de l'Ateneu retreuen a Bohigas la conferència de Rosa Díez

El malestar a l'Ateneu Barcelonès per la conferència de Rosa Díez no s'ha apaivagat sinó que es revifa. Una quinzena de socis de l'entitat, encapçalats per Heribert Barrera, president honorari, han adreçat una carta de queixa a l'actual president, Oriol Bohigas. A més, han fet públic l'escrit.

El text retreu a Bohigas i la seva junta que lloguessin la sala d'actes a UPyD, i fan saber al president que les explicacions donades no els satisfan. Els responsables de l'entitat van argumentar dijous passat que els organitzadors de l'acte, la delegació d'UPyD a Barcelona, no van avisar que la conferenciant era Díez, amb la repercussió pública que comportava la seva presència.

Per als socis crítics, la qüestió no és si sabien o no sabien que vindria Díez, i manifesten la seva "repulsa" per la presència de la diputada i portaveu estatal del partit, i pel fet que "la sala d'actes de l'Ateneu s'hagi obert per a un míting d'un partit anticatalanista".

Tot i que admeten la pluralitat de l'entitat, els signants mantenen que és discutible que a l'entitat s'hi hagi de fer actes polítics, recorden que en aquest cas s'està parlant "d'una formació reaccionària que no té representació al Parlament de Catalunya". El text considera "inadmissible i contraproduent que sigui a l'Ateneu on trobin escalf individus que reclamen una retallada de l'autonomia i neguen l'existència catalana" just quan s'està pendent d'una sentència del Tribunal Constitucional que, previsiblement, retallarà l'Estatut.

La carta acaba demanant a la junta que en pròximes ocasions sigui "més curosa i sensible amb la realitat del nostre país".

Signen el text Heribert Barrera, Antoni Adell, Imma Albó, Josep Arias Velasco, Joaquim Auladell, Muriel Casals, Francesc Castany, Eladi Crehuet, Roger Granados, Ferran Margarit, Pep Martí Vallverdú, Maria Lluïsa Pazos, Josep Maria Prim, Josepmiquel Servià, Guillem Suñol i Joan Vives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.