Política

Geli adverteix que sense més despesa estatal no complirà el seu pla de govern

La consellera de Salut, Marina Geli, ha advertit que el departament de Salut “difícilment” podrà complir amb els objectius previstos per al 2010 si el nou model de finançament no ofereix una injecció pressupostària potent. La consellera socialista ha demanar al president de l’executiu espanyol i al ministre d’Economia que “expliquin com pensen mantenir les polítiques socials en època de crisi econòmica si l’Estat no vol cedir el 50% de la despesa pública, quan sanitat és una competència transferida amb una despesa del 30% en el pressupost de la Generalitat”.
 
En aquest sentit, Geli ha admès en una visita a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que l’objectiu global de l’executiu català d’assolir els 1.600 euros per càpita en despesa sanitària per d’aquí a dos anys –ara la despesa és de 1.250 euros- , “requereix un creixement del pressupost de sanitat del 9% interanual com a mínim”.

Actualment, la conselleria té un pressupost de 9.000 milions d’euros, i només ha crescut respecte al 2007 un 5,5% a causa de la davallada dels ingressos patrimonials. En aquest sentit, la consellera, que ha dit que és “optimista” respecte als resultats de la negociació a Madrid, s’ha resignat afirmant que “si no ho aconseguim en dos anys, doncs ja ho farem en tres o quatre”.
 
D’altra banda, Marina Geli ha fet una defensa del model federal d’Estat, apuntant que “el sistema sanitari justifica la insistència que cal debatre el model d’Estat, perquè la descentralització del sistema sanitari, de gestió federal, ja ha donat rèdits totals”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona