Política

Medviédiev compara l'atac de Geòrgia a Ossètia del Sud amb l'11-S

El president de Rússia, Dmitri Medviédiev, ha comparat aquest divendres la agressió georgiana d'Ossètia del Sud amb els atacs de l'11-S als Estats Units, i ha instat el món a extreure'n lliçons, com es va fer el 2001.

"El 8 d'agost de 2008 (dia en què les tropes georgianes van entrar a la regió separatista d'Ossètia del Sud) ha sigut per a Rússia el mateix que l'11 de setembre de 2001 per als Estats Units", ha dit Medviédiev davant d'un nombrós grup de periodistes i politòlegs russos i estrangers.

"De la tragèdia de l'11 de setembre i d'altres esdeveniments tràgics la humanitat n'ha extret lliçons. Voldria que el món tregui també lliçons d'aquests successos", ha afegit Medviédiev.

El president rus ha recalcat que hi ha zones on el seu país "té interessos" i ha agregat que "negar-ho no té sentit i és perniciós, perquè defensarem els nostres interessos i els dels ciutadans de la Federació Russa".En aquest sentit, Vladímir Putin, en una reunió aquest dijous amb els membres del club internacional de debat Valdái, va negar que Rússia tingui ambicions imperialistes i que atempti contra la sobirania de les repúbliques que van formar part de la Unió Soviètica.

El cap de govern va recordar que precisament Rússia va ser la promotora de la dissolució de la Unió Soviètica i que, de no ser per ella, "la URSS existiria fins ara".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.