Política

europa

L’Eurocambra crearà un comitè especial sobre la crisi d’habitatge

El Parlament Europeu també ha aprovat una nova comissió especial dedicada a la protecció de les democràcies

El Parlament Europeu ha validat aquest dimecres la creació de dos nous comitès especials, un dedicat a la crisi de l’habitatge, i un altre estarà centrat en la protecció de les democràcies.

Els eurodiputats també han votat a favor que les comissions de seguretat i defensa, i la de salut pública, que anteriorment havien estat subcomitès, passin a ser comitès permanents. Les diferents composicions dels comitès s’anunciaran durant el ple del 20 de gener de 2025.

La decisió s’ha fet efectiva durant el ple que se celebra aquesta setmana a Estrasburg. El nou comitè especial per a la crisi de l’habitatge ha rebut 480 vots a favor, 178 en contra i 20 abstencions.

Al seu torn, el traspàs dels dos comitès de Seguretat i Defensa i Sanitat Pública, que tindrà 43 membres, s’ha aprovat amb 448 vots a favor, 161 en contra i 40 abstencions.

La creació d’un nou comitè centrat a abordar la crisi de l’habitatge a la UE coincideix amb la incorporació del primer comissari d’Habitatge, Dan Jorgensen, en la nova Comissió Europea que va iniciar mandat el passat 1 de desembre.

Habitatge assequible

Precisament, una de les prioritats del nou executiu comunitari és el desplegament d’un ‘pla d’habitatge assequible’, una estratègia de construcció de pisos arreu de la UE que també buscarà la col·laboració del Banc Europeu d’Inversions (BE) per atraure inversió pública i privada per fer front a la crisi.

Pel que fa al comitè centrat en la protecció de les democràcies, la seva posada en marxa arriba després que la CE hagi obert una investigació a TikTok per suposades ingerències russes durant la campanya electoral de les eleccions presidencials a Romania.

Diversos representants de la plataforma ja van haver de comparèixer la setmana passada a l’Eurocambra per la qüestió. Segons l’executiu comunitari, s’investiga TikTok per una suposada violació de diverses obligacions de la llei de Serveis Digitals (DSA, per les seves sigles en anglès) de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.