Política

L'ajuda humanitària europea encara no té accés a Ossètia del Sud

Guerra al Caucas

L'ajuda humanitària concedida per la Unió Europea per assistir les víctimes del conflicte a Geòrgia encara no té accés a Ossètia del Sud ni a la zona de seguretat situada entre la localitat de Gori i la regió separatista.

Segons han explicat avui fonts comunitàries, únicament el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha pogut entrar a Ossètia del Sud, controlada per les tropes russes.

La Comissió Europea (CE) s'ha posat en contacte amb les autoritats russes per entrar a la zona i encara està a l'espera d'una resposta de Moscou. De moment, Rússia s'ha ofert a canalitzar l'ajuda humanitària a Ossètia del Sud amb l'argument que disposa de l'estructura necessària sobre el terreny, cosa que no ha satisfet Brussel·les, que vol assegurar-se que l'assistència es distribueixi de forma independent a tots els necessitats.

Catorze mil·lions
Fins ara, la CE ha concedit sis milions d'euros d'ajuda humanitària per les víctimes del conflicte, que se sumen als més de vuit milions oferts pels Estats membres.

L'assistència beneficia, segons la Comissió, a diversos milers de persones desplaçades a Geòrgia, als quals se'ls ha fet arribar aliments, refugi i equips d'emergència. A més, els fons europeus financen programes per l'eliminació de mines i el suport psicològic de les víctimes.

Segons dades del govern georgià, la passada setmana hi havia gairebé 100.000 desplaçats interns al país, mentre que altres 15.000 refugiats estaven en territori rus, segons les autoritats d'aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.