Política

Un atac a Kabul mata 10 soldats francesos

Deu militars francesos van morir ahir a la rodalia de Kabul en l’atemptat més greu que han patit les forces franceses desplegades a l’Afganistan des de l’inici de la campanya militar el 2002. Vint-i-un soldats més van resultar ferits en un atac talibà que hauria consistit en “una violenta emboscada” contra les tropes franceses, segons va comunicar l’Elisi.

Els militars ferits, que ahir al vespre estaven en situació estable, seran repatriats avui a territori francès. Davant la gravetat de l’atemptat, el president francès, Nicolas Sarkozy, es va desplaçar ahir al vespre a la capital afganesa per donar suport a les tropes i assegurar-los que “França està al seu costat”.

Sarkozy va retre homenatge als soldats morts i va destacar el seu “coratge” per restablir la pau a la regió. “En el seu combat contra el terrorisme, França acaba de ser durament colpejada”, va expressar el president en un comunicat. Sarkozy va afirmar que la seva determinació “està intacta” i que França continuarà “lluitant contra el terrorisme, per la democràcia i la llibertat”.
Les morts es van produir després d’un llarg combat iniciat dilluns a la regió de Surobi, a uns 50 quilòmetres a l’est de Kabul.

L’exèrcit francès participava en una missió de reconeixement conjunta amb les forces afganeses. Les deu víctimes formaven part de la força internacional de l’OTAN que opera sobre el terreny en col·laboració amb l’exèrcit dels Estats Units des de la invasió contra el règim talibà posterior als atemptats de l’11 de setembre del 2001.

Aquest és el primer atemptat contra les forces franceses des que Sarkozy va decidir augmentar la presència militar a l’Afganistan en l’última cimera de l’OTAN, a l’abril. Actualment els francesos compten amb 3.000 militars en territori afganès. Des del gener han mort 176 soldats, la majoria en atemptats del mateix tipus. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.