Política

Sarkozy arriba a l'Afganistan per retre homenatge als deu soldats morts

Món

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha arribat a Kabul per retre homenatge als deu militars francesos que van morir dilluns en el transcurs d'un atac dels talibans, segons ha informat una font oficial afganesa.

Sarkozy ha aterrat a l'aeroport de Kabul acompanyat pels seus ministres d'Exteriors, Bernard Kouchner, i de Defensa, Hervé Morin, i des d'allà té previst dirigir-se a la capella ardent on hi ha les restes dels militars morts.

Els soldats, que es trobaven a l'Afganistan com a part de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) van morir dilluns en un atac d'un centenar d'insurgents al districte de Surobi, situat a 60 quilòmetres de Kabul.

L'atac també va causar ferides a 21 soldats francesos, que rebran la visita del president francès a l'hospital on estan ingressats.

Segons un comunicat publicat per l'oficina presidencial francesa, Sarkozy pronunciarà un discurs i es reunirà amb les seves tropes abans de trobar-se amb el president afganès, Hamid karzai.

L'atac de Surobi ha estat l'enfrontament amb més baixes de la ISAF del què va d'any a l'Afganistan, on han mort des del mes de gener més de 2.700 persones víctimes de la violència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.