Política

Puigcercós presenta batalla a Barcelona

El sector de Joan Puigcercós ha decidit finalment presentar un candidat a presidir la federació de Barcelona, una de les batalles claus en els congressos regionals que Esquerra celebra les pròximes setmanes per renovar les executives territorials. Després de setmanes de negociacions, no hi ha hagut acord amb els sectors crítics, ara ja formalment fusionats sota el nom de Reagrupament Independentista, de manera que, si no hi ha canvis d'última hora, es formalitzaran tres precandidatures.

El candidat de Puigcercós és Xavier Florensa, exregidor de Joventut a l'Ajuntament de Barcelona i exportaveu de la JERC a la ciutat, i que ahir va confirmar a aquest diari que avui -l'últim dia per inscriure els candidats davant la comissió organitzadora- farà oficial la seva precandidatura. El següent pas és la recollida de signatures -cal el suport del 5% de la militància com a mínim- i el 10 d'octubre els militants barcelonins estan cridats a les urnes per escollir el pròxim president de la federació. Ara la dirigeix Oriol Amorós -home de l'entorn de Jordi Portabella-, que aspira a la reelecció. També hi opta Rut Carandell, que ja es va presentar per dirigir la secretaria general del partit a les primàries del juny en nom de RCat.

En un primer moment el nom que més sonava per encapçalar la candidatura de l'entorn de Puigcercós era el d'Ignasi Llorente, actual secretari d'imatge i comunicació. Però finalment s'ha optat per Florensa perquè, segons fonts de l'entorn de la candidatura, respon a un perfil marcadament local. Des del sector del líder del partit s'argumenta que s'ha decidit no fer front comú amb els crítics perquè s'interpreta la candidatura de Carandell com l'intent de voler fer "una segona volta" de les primàries, en què va guanyar Puigcercós amb el 37% dels vots. També ara el president de la federació s'elegirà via primàries.

La candidatura de Florensa es presenta en clau de renovació i es fixa com a objectiu "millorar l'arrelament i la implantació d'Esquerra a Barcelona".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.