Política

Rajoy diu que vol mantenir el pacte amb UPN "si es donen garanties" perquè es compleixi

Política

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que la seva formació està disposada a mantenir el pacte que manté des del 1991 amb Unió del Poble Navarrès (UPN) si es donen les garanties que aquesta formació seguirà donant suport al PP al Congrés dels Diputats.

Els populars van suspendre aquest dimecres les seves relacions amb l'actual direcció d'UPN després que un dels dos diputats del partit navarrès s'abstingués en la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de l'Estat. "Si UPN vol seguir endavant amb el pacte i ens dóna garanties –ha dit–, seguirem; si no, el PP s'haurà de presentar a Navarra".

Els pressupostos, en un segon pla
Rajoy ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE després que UPN es convertís en un dels protagonistes del ple de dimecres en què el Congrés va rebutjar amb els vots del PSOE, el BNG i el PNB i una abstenció d'UPN les esmenes que el PP, CiU, ERC, ICV-IU, CC i BNG havien presentat als pressupostos generals de l'Estat.

L'abstenció del diputat d'UPN no va ser en absolut decisiva en la votació i responia a les directrius del partit navarrès, que havia decidit desmarcar-se del sentit de vot del PP per primera vegada en 17 anys. El segon representant dels navarresos al Congrés, en canvi, va desobeir el partit i va votar amb els populars.

Pocs minuts després el PP va fer un comunicat on anunciava la suspensió de les relacions amb l'actual direcció d'UPN i apuntava la possibilitat que els populars presentessin una llista pròpia a Navarra. Alhora, però, mantenia la porta oberta a reconduir la situació assenyalant que el futur del pacte estava en mans d'UPN.

Rajoy ha assegurat que el seu partit farà un "esforç" perquè es mantingui un pacte que ha funcionat "bé" tots aquests anys. "Trencar" amb UPN, ha apuntat Rajoy, significaria que el PP "no vol fer res" amb aquesta formació, mentre que la "suspensió" suposa un missatge perquè decideixin si volen seguir amb el pacte i donar "garanties" al PP, o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona