Política

Carod-Rovira insta Zapatero a suprimir quatre ministeris per disposar de més recursos per a les autonomies

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha exigit al president de l'executiu espanyol que  "doni exemple" en l'austeritat que reclama davant la crisi econòmica i la necessitat de millorar el finançament autonòmic i que apliqui una retallada dràstica a la despesa pública. En aquest sentit, Carod ha instat Zapatero a eliminar quatre ministeris que, al seu parer, són innecessaris perquè estan buits de competències. 

En una entrevista a l'Agència EFE, el dirigent d'ERC ha concretat que les carteres que haurien de desaparèixer són Sanitat, Habitatge, Cultura i Igualtat. "Dit des de Catalunya i per un independentista català, el problema del finançament de Catalunya no és ni Extremadura ni Andalusia, i menys els seus habitants, sinó l'Espanya centralista, i això vol dir en primer lloc que a Espanya sobra Estat i el que hi ha és centralista", ha denunciat. Segons Carod, "la millor forma d'austeritat és que s'aprimi qui està més gras, i l'Estat espanyol té un problema de sobrepès".

El dirigent republicà ha recordat que hi ha una "sèrie de competències" que són exclusives de les comunitats autònomes, i que per tant, no haurien de comptar amb pressupost a Madrid. Carod ha anat més enllà i també ha proposat que "s'aprimin" el territoris que tenen més funcionaris per cada mil habitants -Catalunya té 40 per cada mil habitants, mentre altres autonomies en tenen el doble-, i ha qüestionat que hi hagi governs regionals que ofereixin determinats serveis, "impensables" a Catalunya, com "pagar els enterraments als seus ciutadans".


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona