Política

Royal té "ganes" de liderar el PS però insinua entrebancs

França

A dos dies del congrés del Partit Socialista francès, l'excandidata presidencial Ségolène Royal va mantenir ahir la incertesa sobre la seva candidatura a liderar la formació. Royal va admetre "tenir ganes" de convertir-se en la nova cap de l'oposició, però va insinuar que els seus rivals li posen traves per tirar endavant les seves aspiracions.

"Us ho diré amb molta franquesa: és cert que en tinc ganes", va dir Royal en una entrevista televisiva. No obstant, l'aspirant a la successió del primer secretari sortint, François Hollande, va apostar per mantenir-se en un registre ambigu i evasiu, tot i que el seu equip havia comunicat que tenia previst anunciar que es presentaria a la votació per liderar el partit, convocada per dijous vinent.

La desconcertant actitud de Royal semblava respondre a les maniobres dels seus rivals, que es neguen a donar-li suport i estudien constituir un front comú per barrar-li el pas. Bertrand Delanoë, alcalde de París, es va entrevistar ahir a la tarda amb Martine Aubry, alcaldessa de Lilla, amb l'objectiu d'explorar aquesta possibilitat.

Fonts socialistes apuntaven que Aubry, que aplega un bloc heterogeni d'influents líders socialistes, hauria amenaçat de formalitzar la seva candidatura durant el congrés si Royal decidia fer el pas endavant. Aubry podria obtenir el suport de Delanoë i de l'ala esquerra del partit, cosa que faria perillar les possibilitats de victòria de Royal. Davant d'això, l'expresidenciable va decidir ahir esperar, i va recordar que "els militants estan farts" i que "les agressions verbals s'han d'acabar".

Els rivals de Royal pretenen forçar-la a presentar un segona espasa del seu equip amb un perfil més tou, com ara l'eurodiputat Vincent Peillon, per evitar que faci del partit una plataforma electoral de cara a les presidencials del 2012.

Legitimada per al càrrec
Però Royal recorda que els militants li han concedit "la legitimitat" per fer-se càrrec del partit en haver escollit contra pronòstic el seu projecte com a guanyador en la votació interna de dijous passat, en què va superar Delanoë i Aubry per un estret però determinant marge de quatre punts.

En un gir recurrent, Royal va distanciar-se ahir de les maquinacions dels contrincants. "Diuen que no sóc una dona d'aparell i és cert. Jo prefereixo el contacte amb la gent", va etzibar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona