Política

El governador del Banc d'Espanya considera que el marc dels pressupostos "està desfasat"

Economia

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha valorat els pressupostos d'enguany i ha considerat que el quadre macroeconòmic amb què s'han realitzat "està desfasat", fins al punt que ha demanat que "l'avaluació del projecte de comptes prengui en consideració aquest pronunciat canvi" en la situació econòmica, especialment la previsible caiguda de la recaptació fiscal.

Més tard, en el torn de rèplica de la Comissió de Pressupostos del Senat, ha matisat les seves paraules i, aleshores, ha considerat "molt correcta" la previsió de despesa que apareix en els pressupostos i ha afegit que "tant de bo no es canviï" més enllà de "temes concrets i amb una prudència fiscal enorme". "És veritat que les dades estan desfasades, però la política no està desfasada si no s'entra en una imprudència fiscal", ha conclòs.

L'Estat espanyol, el 2008 en recessió
Fernández Ordóñez ha apuntat que Espanya podria entrar en recessió el 2008 i que la contracció de l'economia es mantindrà el 2009, pel que les previsions de creixement del govern espanyol per al 2009 (1%) quedaran superades. El governador del Banc d'Espanya també ha afirmat que el dèficit "podria aproximar-se al 3%" el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.