Política

Zapatero veu "probable" que hi hagi fusions entre entitats financeres

Política

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha considerat aquest dimecres "probable" que es produeixin processos de fusions i reestructuracions en el sistema financer accelerats per la crisi actual. També ha dit que si finalment es porten a terme "caldrà col·laborar" i "fer-ho bé" per aconseguir "un mapa més racional, competitiu i eficaç" del sistema.

"Quan hi ha un moment com aquest, de crisi greu, és probable que no només a Espanya, també en d'altres països, es produeixin situacions de fusió o reestructuració", ha assenyalat Zapatero durant la seva intervenció en la sessió de control al Congrés, on ha afirmat que l'executiu "no assenyalarà amb el dit cap entitat".

Zapatero coincideix així amb el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, en què en un moment com l'actual les fusions i integracions poden convertir-se en un instrument per reforçar les entitats financeres davant la crisi econòmica.

"El governador del Banc d'Espanya apunta amb raó que aquesta hipòtesi és probable i que lògicament si es produeix per l'impuls natural de les mateixes entitats caldrà col·laborar", ha afegit.

Durant la seva intervenció, Zapatero ha insistit al líder del PP, Mariano Rajoy, que les mesures de suport al sector financer serviran també per ajudar a les pimes i a les famílies. Segons el president del govern espanyol, els ciutadans poden tenir "l'absoluta tranquil·litat" que els recursos públics que siguin necessaris per avalar els bancs o comprar actius comptaran "amb totes les garanties d'un sistema democràtic".



 

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa i Collboni es reuneixen a la Generalitat

Barcelona
estats units

Kamala Harris accepta la nominació i promet un nou camí a seguir

barcelona
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona