Política

Zapatero veu "probable" que hi hagi fusions entre entitats financeres

Política

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha considerat aquest dimecres "probable" que es produeixin processos de fusions i reestructuracions en el sistema financer accelerats per la crisi actual. També ha dit que si finalment es porten a terme "caldrà col·laborar" i "fer-ho bé" per aconseguir "un mapa més racional, competitiu i eficaç" del sistema.

"Quan hi ha un moment com aquest, de crisi greu, és probable que no només a Espanya, també en d'altres països, es produeixin situacions de fusió o reestructuració", ha assenyalat Zapatero durant la seva intervenció en la sessió de control al Congrés, on ha afirmat que l'executiu "no assenyalarà amb el dit cap entitat".

Zapatero coincideix així amb el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, en què en un moment com l'actual les fusions i integracions poden convertir-se en un instrument per reforçar les entitats financeres davant la crisi econòmica.

"El governador del Banc d'Espanya apunta amb raó que aquesta hipòtesi és probable i que lògicament si es produeix per l'impuls natural de les mateixes entitats caldrà col·laborar", ha afegit.

Durant la seva intervenció, Zapatero ha insistit al líder del PP, Mariano Rajoy, que les mesures de suport al sector financer serviran també per ajudar a les pimes i a les famílies. Segons el president del govern espanyol, els ciutadans poden tenir "l'absoluta tranquil·litat" que els recursos públics que siguin necessaris per avalar els bancs o comprar actius comptaran "amb totes les garanties d'un sistema democràtic".



 

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona