Política

política

El govern manté el vet al teletreball per als alts càrrecs

Més de 200 directius públics han subscrit un manifest de protesta per la instrucció dictada pel departament de la Presidència

El govern manté l’eliminació del teletreball per al conjunt d’alts càrrecs i directius públics de la Generalitat, inclosos els subdirectors generals, malgrat el manifest de protesta contra signat per més de 200 alts funcionaris.

La conselleria de Presidència, que dirigeix Albert Dalmau, va dictar una instrucció la setmana passada en virtut de la qual es posava fi al teletreball des del rang de subdirector general cap amunt a partir del proper 29 de gener.

Aquesta decisió ha provocat que més de 200 alts funcionaris de la Generalitat hagin subscrit un manifest lliurat a l’executiu en què demanen que es deixi sense efecte la instrucció entre els treballadors que ocupen el lloc de subdirecció general o altres assimilats.

Fonts del departament de la Presidència consultades per Efe justifiquen la instrucció com una forma de “prestigiar la direcció pública professional” i han afegit que comptar amb uns directius públics que liderin els seus equips de treball i atenguin ciutadans i empreses de Catalunya” és incompatible amb treballar des de casa”.

Les mateixes fonts han assegurat que pràcticament tots els 200 signants del manifest tenen reconegut el teletreball i que la majoria disposaven fins ara de dos dies setmanals per treballar en remot, encara que molts subdirectors només en feia un.

Des de Presidència també se subratlla que aquesta instrucció afecta amb prou feines el 0,15% de la plantilla de la Generalitat, ja que actualment hi ha uns 483 directius públics, i d’aquests uns 300 són subdirectors o assimilats.

La instrucció de Presidència detalla que les persones titulars d’alts càrrecs, és a dir, els que exerceixen secretaries generals, secretaries sectorials i adreces generals o càrrecs assimilats orgànicament han de prestar els seus serveis “exclusivament en règim presencial” per les seves “especials responsabilitats” i la seva funció de “representació institucional”.

Així mateix, la instrucció ordena als titulars de les secretaries generals dels departaments o de les direccions dels organismes autònoms de l’administració de la Generalitat de Catalunya “deixar sense efecte, en el termini màxim de 15 dies des de la signatura d’aquesta Instrucció, les autoritzacions de teletreball del personal que ocupi llocs de treball de subdirecció general i assimilats orgànicament».

El govern entén que “després de l’experiència assolida una vegada finalitzada la situació excepcional d’emergència sanitària derivada de la covid-19, es considera que la modalitat de teletreball difícilment és compatible amb la naturalesa i les responsabilitats inherents als llocs de treball de subdirecció general i assimilats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.