Política

Soraya Sáenz de Santamaría assegura que Fraga parlava de "penjar les coses d'una bàscula"

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que quan Manuel Fraga va plantejar ponderar el pes dels nacionalistes "penjant-los d'algun lloc" no es va referir a persones, i ha demanat al PSOE "congruència" entre aquesta polèmica i la de l'alcalde de Getafe, Pedro Castro.

En declaracions a TV3, Sáenz de Santamaría ha afirmat que la seva expressió va ser "molt ambigua" i que "pot significar moltes coses", però ha dit que la "interpretació més exacta" és diferent de la que han fet la resta de partits.

"Pel que li preguntaven, pel pes dels nacionalistes en relació amb la composició de les cambres, parlava de ponderar i de penjar, que és una expressió que en cap cas es refereix a persones, sinó a ponderar aquell pes, i abans es pesava penjant les coses d'una romana, d'una bàscula", ha argumentat la dirigent.

"És una expressió ambigua, pot interpretar-se a vegades de manera no gaire feliç, però no crec que la seva intenció fos una altra que aquesta ponderació", ha afegit Sáenz de Santamaría.

"Congruència" al PSOE
D'altra banda, ha demanat al PSOE, que ahir va reclamar que Fraga deixi el seu escó al Senat, "congruència" en la seva reacció en aquest cas, per al qual hi ha "una explicació", i la polèmica provocada per l'alcalde de Getafe, Pedro Castro.

Si el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Pedro Castro, va insultar els votants de dreta i "l'han mantingut al lloc i no han fet res", "per congruència no poden dir res davant una frase que és molt més ambigua i molt més difícil d'entendre", ha etzibat la portaveu popular.

Quant al president de CiU, Artur Mas, que ahir va recordar el paper dels nacionalistes en la governabilitat de l'Estat, li ha respost que l'etapa de col·laboració entre CiU i PP va ser "molt bona", però també li ha recordat que Mas va ser conseller en cap "gràcies als vots del PP".

Tardà, desafortunat
Respecte a ERC, ha apuntat que els recents comentaris del diputat Joan Tardà sobre el rei no van ser "afortunats", encara que ha recordat que la Constitució defensa la "llibertat d'expressió" i que Manuel Fraga va ser un dels pares de la carta magna.

Per altra banda, ha justificat el suport del PP al veto presentat per ERC al Senat als pressupostos de l'Estat amb la frase següent: "És millor un minut amb ERC que un any amb aquests pressupostos de l'Estat, que estan desfasats".

Així mateix, la dirigent popular ha tornat a assegurar que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "pot estar pensant en una crisi de govern", perquè a la meitat del seu executiu "no la coneix ningú".

Quant a la polèmica dels vols de la CIA, ha subratllat que "qualsevol mena de vol que s'hagués produït era legal", i ha afegit: "Es rumorejava que hi va haver dos vols amb el PP absolutament legals i de 9 fins a 19 amb el PSOE. El ministre ha dit que eren legals i a això ens atindrem".

Per altra banda, Sáenz de Santamaría, aficionada al Reial Madrid, ha pronosticat que el seu equip vencerà per 0-1 el FC Barcelona aquest cap de setmana, i ha rebutjat que aquest partit suposi una confrontació entre Catalunya i Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.