Política
El Govern aprova una estratègia per buscar una alimentació més “saludable, sostenible i arrelada”
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui l’estratègia alimentària de Catalunya per al període 2025-2028, un full de ruta que aspira a articular un sistema alimentari “sostenible, transformador, saludable i arrelat al territori”, segons ha explicat la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del Govern, Sílvia Paneque, un cop ha acabat el consell executiu celebrat aquest matí.
Aquesta visió estratègica vol situar Catalunya com a referent en excel·lència alimentària, tant a escala estatal com internacional, i aposta per la integració de tecnologies avançades, la promoció d’una bioeconomia circular, la prevenció del malbaratament alimentari, l’educació alimentària i la millora de l’accessibilitat a aliments saludables i sostenibles.
A banda, l’executiu també ha donat llum verda al projecte de llei de l’Economia Social i Solidària que establirà el marc jurídic comú per les empreses, organitzacions i entitats que duen a terme activitats comunitàries basades en la primacia de les persones i l’interès col·lectiu o general per sobre del lucre econòmic. “Això ajudarà a modernitzar i enfortir l’estructura de drets socials a Catalunya” i implica la creació “d’una agència pública de serveis socials similar a la del sistema de salut” per tenir més agilita i “reforçar la qualitat dels serveis que s’ofereixen a la població vulnerable”, ha explicat la consellera.