Política

La UE no descarta interposar "sancions" contra Rússia

El ministre francès d'Afers Estrangers, Bernard Kouchner, el país del qual presideix la Unió Europea (UE) aquest semestre, ha dit aquest dijous que es contemplen "sancions" contra Rússia, entre altres mitjans de pressió, tot i que ha remarcat que cal esperar a veure què passa a la cimera europea de dilluns que ve.

Els 27 celebren dilluns una cimera extraordinària a Brussel·les per parlar de la crisi a Geòrgia i del futur de les seves relacions amb Rússia, que dimarts va reconèixer la independència de les regions separatistes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia.

"Es contemplen sancions i altres mesures", ha dit Kouchner en una roda de premsa a París, en la qual tampoc ha descartat que en la reunió dels 27 s'acordi l'enviament d'una delegació de la UE a Moscou.


Fa només tres dies, abans que Rússia recongués la independència d'Ossètia del Sud i Abkhàzia, Kouchner havia dit que "no es contemplaven sancions" contra Moscou.

Aquest dijous, però, ha anunciat que França treballa amb la resta de països de la UE per tractar d'elaborar un "text contundent" que reflecteixi "la voluntat de no accpetar" aquesta situació.

Ha denunciat l'acció russa amb una "violació del dret internacional", que no contempla "corregir les fronteres d'un país veí, és més, ho prohibeix".

Aquest dimecres en un discurs de política exterior Nicolas Sarkozy, president de torn de la UE, va pujar el to contra rússia, Sarkozy va acusar Moscou de tractar de canviar "unilateralment" les fronteres de Geòrgia, fet que és "senzillament inacceptable", i ha advertit que el desenllaç del conflicte a Geòrgia determinarà "per molt temps" la relació de la UE amb Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.