Política

Castells fa enrabiar el PSOE i posa el PSC entre l'espasa i la paret

Antoni Castells ha provocat una tempesta amb les declaracions publicades aquest divendres a l'AVUI i altres diaris. El conseller advertia al seu partit que no comptin amb ell per beneir l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, que s'ha de tornar a votar al Congrés després del veto al Senat i que posa tots els focus sobre els 25 diputats dels socialistes catalans. El PSC ha de decidir en l'executiva de dilluns la posició del partit, però el secretari d'organització, José Zaragoza, ja ha donat per fet que es donarà suport a José Luis Rodríguez Zapatero.

Ahir, Castells va explicar a l'AVUI que no poden comptar amb ell per un sí sense condicions, i aquestes paraules han provocat una tempesta socialista. Mentre els altres partits catalans han donat suport a Castells, el PSOE ha mostrat clarament el seu malestar i el PSC calla.

El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, ha insistit aquest divendres que els pressupostos generals de l'Estat de 2009 són bons per a l'economia espanyola i també per a Catalunya i ha afegit que "una cosa és el finançament autonòmic i una altra els pressupostos".

Vegara ha indicat que no comparteix l'opinió de Castells i ha afirmat que els pressupostos, segons el seu parer, "fan un esforç ben notable" i recull l'Estatut en el capítol d'inversions.

El secretari d'Estat ha assenyalat que l'objectiu és que l'acord sobre finançament autonòmic es tanqui abans de final d'any, perquè comenci a funcionar l'1 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona