Política

Garzón rebutja que la sala penal tramiti el recurs contra la seva decisió de declarar-se competent per investigar les desaparicions de la Guerra Civil

Memòria història

El jutge Baltasar Garzón ha rebutjat la petició del fiscal de tramitar a la sala penal el recurs interposat contra la decisió del magistrat de declarar-se competent per investigar les desaparicions a la Guerra Civil i el franquisme, ja que considera que li correspon a ell resoldre-ho primer.

El passat dia 20, la Fiscalia va recórrer en apel·lació la decisió de Garzón de declarar-se competent per investigar el cas en considerar que aquesta pretensió "aboca inevitablement a una inquisició general a la Constitució".

Tot i que Garzón va transformar de diligències prèvies a sumari la investigació per obligar la Fiscalia a presentar el seu recurs davant del mateix Garzón i així guanyar temps per començar a practicar les 19 exhumacions acordades, el ministeri públic va recórrer en apel·lació perquè el recurs es resolgui "amb la rapidesa i celeritat exigibles".

Ara Garzón replica al fiscal que en haver transformat aquesta causa en sumari, el recurs del fiscal ha de ser respost primer per ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.