Política

De la Vega defensa la utilitat i eficàcia de la contractació d'estrangers en origen

Immigració

 

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha matisat els plans del ministre de Treball, Celestino Corbacho, quant a la limitació de la contractació de treballadors estrangers en origen quan ha defensat la utilitat i l'eficàcia dels contractes en origen als immigrants i ha insistit en la importància que aquests tràmits s'ajustin a les necessitats del mercat laboral.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, de la Vega s'ha referit a l'anunci del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, el qual havia anunciat que el 2009 es limitarà la contractació d'estrangers en origen als convenis internacionals firmats per l'Estat espanyol i als contractes d'especialització.

Objectius invariables

La vicepresidenta ha assegurat que "l'objectiu" de l'Executiu en aquesta matèria no ha variat i ha afegit que el màxim interès del govern espanyol és que la immigració es produeixi de forma "legal i ordenada" i ha precisat que un dels instruments fonamentals per a aconseguir-lo són els acords de cooperació amb els països "emissors".

De la Vega ha assenyalat que són les administracions i els agents socials els que fixen les necessitats del mercat de treball i que això mateix "és el que el ministre Corbacho va explicar fa dos dies". En aquests sentit, De la Vega considera que es mantindrà "exactament la mateixa política d'immigració", i que per tant es seguiran fent "les contractacions en origen que calguin". Aquestes declaracions desautoritzen parcialment la intenció de Corbacho de reduir la contractació en origen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.