Política

Les autoritats somalis confirmen que un dels homes segrestats pels pirates és José Cendón, fotògraf gallec

Món

Les autoritats somalis han confirmat aquest dimecres que l'home segrestat a Bosaso, la capital de la regió somali de Puntland, és José Cendón, fotògraf gallec.

Un portaveu del govern autònom de Puntland ha confirmat aquest dijous que Cendón i Freeman, l'altre periodista britànic segrestat, treballaven junts pel diari britànic Daily Telegraph en un reportatge sobre la pirateria a Somàlia en el moment del segrest.

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha informat que s'ha posat en contacte amb les autoritats britàniques per a "una acció concertada" per alliberar els dos segrestats. "Ja hem iniciat els contactes. Estic intentant parlar amb el meu col·lega britànic", ha explicat Moratinos a la premsa en la seva arribada al fòrum euromediterrani MEDays, inaugurat aquest dimecres a Tánger, al nord del Marroc.

Reclamacions del Sindicat de Xornalistes
El Sindicat de Xornalistes de Galícia (SXG) ha reclamat a les autoritats que "s'involucrin al màxim" i demanin "amb urgència les mesures necessàries" per aconseguir l'alliberament del fotògraf gallec José Cendón.

Després d'enviar la seva solidaritat a les famílies, el sindicat recorda al govern "la seva promesa electoral, compromesa fa sis anys, a aprovar l'Estatut del Periodista, llei que hauria de regular la figura del col·laborador periodístic".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.