Política

La policia dóna per acabada l'operació contra els terroristes a l'hotel Taj Mahal

Terrorisme

Les forces de seguretat índies han donat per acabada l'operació contra els terroristes que s'havien fet forts a l'hotel Taj Mahal, on auest dijous al matí la policia ha aconseguit alliberar tots els ostatges atrapats. L'operació s'ha tancat, segons fonts policials amb almenys set terroristes morts.

En un altre punt de la ciutat, encara hi ha persones segrestades a l'hotel Oberoi, on els enfrontaments entre la policia i els terroristes s'han desplaçat a l'interior del complex hoteler. A l'Oberoi Trident hi havia a primera hora de la tarda unes 200 persones retingudes, que han anat estat alliberats al llarg de la tarda.

El primer ministre indi, Manmohan Singh, ha assegurat que és "evident" que els autors dels atacs procedeixen de "fora de l'Índia".  De fet, diverses fonts militaris i governamentals apunten cap al Pakistan com a país originari del grup terrorista que ha comès els atemptats.

Segons diferents mitjans indis, els terroristes van arribar amb un bot inflable a la costa del sud de Bombai, fet que reforçaria la idea llançada pel primer ministre de la procedència forània dels atacans.

La policia ha assaltat els dos hotels per intentar reduir els terroristes que s'han fet forts a l'interior dels edificis, després d'una nit d'atemptats en dotze punts diferents de la ciutat que han causat almenys 101 morts –sis dels quals estrangers– i prop de 300 ferits. Un grup anomenat Els Mujahidins de Decan va reivindicar ahir a la nit l'onada d'atemptats a Bombai en un comunicat enviat a diversos mitjans de comunicació.

Segons informa el diari The Times of India, a l'hotel Oberoi Trident, on encara hi ha ostatges, al sud de Bombai, s'han registrat dues noves explosions.

La majoria dels enfrontaments entre la policia i els terroristes tenen lloc prop de l'Oberoi i de la Nariman House, un complex residencial amb una sinagoga en què s'han fet forts sis terroristes –un dels quals ha mort, segons la policia– i on també s'ha sentit una nova explosió. Encara que tots els ostatges de l'hotel Taj han estat alliberats, se segueixen produint combats al seu voltant.

A l'hotel Oberoi hi ha tres empresaris espanyols, en una de les habitacions situades a la planta 14, que esperen que els terroristes es rendeixin o que els alliberin les forces de seguretat. Segons el cònsol espanyol a la ciutat, César Alba, els empresaris no són ostatges sinó que ja es trobaven dins de les habitacions quan els terroristes van entrar aquest dimecres a la nit a l'hotel.

Un dels terroristes que es troben a l'interior de l'Oberoi ha assegurat que set dels seus homes retenen diversos ostatges a l'edifici i ha reivindicat l'alliberament de tots els mujahidins empresonats com a condició per alliberar els ostatges, segons The Times of India.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.